پرش لینک ها
اینترنت اشیا چیست (تکنولوژی IOT)

اینترنت اشیا چیست؟

اینترنت اشیا چیست و نقش آن در زندگی روزمره انسان تا چه حدی پررنگ شده است؟ در یک جمله ساده اعلام می‌کنیم که IOT زندگی انسان را فراتر از زمان و مکان برده است. وجود تجهیزات شبکه و امنیت در سرتاسر جهان باعث شده که داده‌ها به راحتی جمع‌آوری و به اشتراک گذاشته شود. صبح که از خواب بیدار می‌شوید تا شب که دوباره می‌خوابید، خواسته یا ناخواسته شما درگیر دنیای تکنولوژی هستید.

از آلارم گوشی هوشمند گرفته تا روشن کردن تلویزیون برای شنیدن اخبار شبانگاهی همگی در تسخیر IOT هستند. برای شناخت بیشتر با این غول تکنولوژی بهتر است تا پایان مقاله با رودین همراه باشید.

اینترنت اشیا چیست و چه کاربردی دارد؟

بیایید تعریفی ساده و مختصری از IOT داشته باشیم. به زبان ساده IOT یعنی، هر دستگاه فیزیکی که بتواند به اینترنت متصل شود و اطلاعات را دریافت و ارسال کند. به عبارت دیگر؛ هر دستگاهی که قادر باشد مستقل از انسان با شبکه اینترنت ارتباط برقرار کند در دسته IOT قرار می‌گیرد. برای نمونه لامپ‌های سنسور‌دار، ترموستات هوشمند و چراغ راهنمای موجود در خیابان همگی جزو اینترنت اشیا محسوب خواهند شد.

براساس تحقیقات بدست آمده از شرکت تحلیل‌گر فناوری IDC، تا سال 2025 جهان شاهد 41 میلیارد دستگاه مجهز به اینترنت اشیا خواهد بود. کاربرد اینترنت اشیا را می‌توان در دستگاه‌های امنیتی، تشخیص سرقت و دزدی، دوربین‌های تحت وب و دیگر تجهیزات شبکه و امنیت این روزها به خوبی مشاهده کرد.

کاربرد Internet of Things محدود به این چند نبوده و می‌توانید رد آن را در صنعت خودرو، صنعت مخابرات، پزشکی و صنعت بهداشت و درمان، حمل و نقل، زراعت و تولید مثل، محیط زیست، صنعت بیمه و حتی در نظارت بر آزمون‌های سراسری و انتخابات پیدا کرد.

معماری و اجزای اینترنت اشیا

معماری و اجزای اینترنت اشیاء

شاید این سوال برایتان پیش آید که معماری و اجزای اینترنت اشیا چیست و چگونه کار می‌کند؟ از نظر تخصیص معماری IOT در تمامی پیاده‌سازی‌ها و مدل‌های تجاری ثابت مانده و تغییر چندانی نداشته است. این معماری و ساختار بر پایه یک مدل چهار لایه‌ای دستگاه‌ها و دروازه‌های اینترنت اشیا، شبکه ارتباطی، ابر یا سرور و برنامه IOT طراحی شده است.

با معماری و ساختار این تکنولوژی آشنا شدیم اما مولفه‌های اصلی اینترنت اشیا چیست؟ مهمترین مولفه‌های تکنولوژی IOT شامل سنسورها، شبکه انتقال داده، پروتکل‌ها، پایگاه داده و ذخیره سازی، الگوریتم تحلیل داده و رابط کاربری است.

نقش IOT در آینده زندگی انسان

اهمیت و نقش اینترنت اشیا چیست ؟ برای پاسخ دادن به این سوال بیایید نگاهی به آینده زندگی انسان در راستای Internet of Things داشته باشیم. تکنولوژی IOT یعنی ایجاد یک ارتباط وسیع بین اشیاء و انسان برای بهبود کیفیت زندگی و کاهش هزینه‌ها.

وجود این فناوری باعث شده است که موقعیت‌ها و ارتباطات نامحدود از بعد زمانی و مکان برای تمامی افراد فراهم باشد. انسان در دنیای سنسورها غوطه‌ور شده و می‌تواند به راحتی اطلاعاتی که مدنظر دارد به خوبی دریافت کند.

شاید تنها نگرانی که در این میان هنوز و یا حتی در آینده وجود دارد، بحث امنیت و حفظ حریم خصوصی افراد است. بدون شک دنیای پیش‌رو از لحاظ امنیتی کمی ترسناک به نظر آید اما بدانید که اینترنت اشیا به طور غیرقابل تصوری آینده انسان را تغییر خواهد داد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

پیام بگذارید

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.
×

سلام دوست عزیز !

×