پرش لینک ها
تفاوت NAS و SAN چیست؟

تفاوت NAS و SAN چیست؟ کدام یک بهتر است؟

تفاوت NAS و SAN جزو اولین سوالاتی است که به هنگام خرید دستگاه‌های ذخیره ساز همیشه پرسیده می‌شود. بدون شک خرید تجهیزات شبکه و امنیت نیاز به اطلاعات و تجربه خاصی دارد. اطلاعات دقیق و شناخت کافی از خود دستگاه NAS و SAN و حتی ذخیره ساز DAS می‌تواند فهم تفاوت آن‌ها را برای خریدار قابل فهم‌تر کند. برای کسب این اطلاعات با رودین همراه باشید.

دستگاه ذخیره ساز NAS چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر بخواهیم به صورت اجمالی و مختصر درخصوص دستگاه ذخیره ساز Network Attached Storage صحبت کنیم، باید گفت که برای ذخیره‌سازی از هاردهای زیادی استفاده می‌کند. اطلاعات در قالب پروتکل‌های NFS و CIFS ذخیره و براساس سیستم عامل اجرا شده به کاربر تحویل داده می‌شود.

اطلاعات ذخیره شده با کمک ساختار IP Address قابل دسترس است. برای اتصال به سرور مجازی هم از TCP/IP استفاده می‌شود. این قابلیت‌ها باعث شده که دستگاه ذخیره ساز NAS توانایی اشتراک‌گذاری منابع با چند ESX را دارد. در کنار این موارد ارتقا‌پذیری ذخیره‌ساز محبوبیت دستگاه را افزایش داده است. برخی از این موارد خود نشان دهنده تفاوت NAS و SAN است.

دستگاه ذخیره ساز SAN

تجهیزات شبکه و امنیت چنان پیشرفت کرده‌اند که به طور تقریبی تمام نیازهای کاربران امروز را جوابگو است. برای نمونه SAN کمک خواهد کرد که تعداد زیادی از کاربران به حجم زیادی از داده‌ها دسترسی داشته باشند. داده‌ها به صورت بلوکی ذخیره شده و امکان دسترسی را به چندین کار به صورت همزمان می‌دهد. شاید به نوعی می‌توان گفت که تفاوت NAS و SAN به همین مورد بر می‌گردد.

با وجود دستگاه ذخیره ساز SAN کاربران می‌توانند به آرایه‌های دیسک، کتابخانه‌ها و فضاهای ذخیره سازی دسترسی داشته باشند. از دیگر مزایای ذخیره ساز SAN می‌توان به بک‌آپ گیری سریع، یکپارچگی بین سرور و استوریج، امنیت بالا، مدیریت متمرکز و خیلی موارد دیگر اشاره کرد.

تفاوت NAS و SAN

تفاوت NAS و SAN چیست؟

پس از یک شناخت مختصر از NAS و SAN بهتر است به تفاوت‌های آن نیز بپردازیم. اولین تفاوت به بحث مدیریت باز می‌گردد. مدیریت فایل‌ها و کنترل‌های دسترسی در دستگاه ذخیره ساز NAS برعهده سیستم عامل خود دستگاه NAS است. در حالی‌که در SAN قابلیت ایجاد بلوک‌های اطلاعاتی وجود دارد و دیگر نیازی به پروتکل‌های دسترسی براساس فایل نیست.

یکی دیگر از تفاوت اصلی NAS و SAN دسترسی همزمان چندین سرور به یک استوریج است. در دستگاه SAN از تکنولوژی فیبر نوری استفاده می‌شود و این دسترسی خیلی سریع‌تر انجام می‌شود.

کدام یک بهتر است؟

اگر قصد خرید دستگاه ذخیره ساز NAS و یا SAN را دارید، به حجم فایل ذخیره‌سازی، سرعت، بازیابی و تعداد کاربران سازمان خود دقت کنید. در صورتی سازمان حجم کمی از اطلاعات را برای ذخیره‌کردن دارد و یا کاربران زیادی به بخش ذخیره سازی مراجعه نمی‌کنند، بهتر است NAS را انتخاب کنید. SAN مناسب برای سازمان‌هایی است که نیاز به تبادل عظیمی از اطلاعات در زمان کم با تعدادی زیادی کاربر دارند.

‫0/5 ‫(0 نظر)

پیام بگذارید

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.
×

سلام دوست عزیز !

×